• hello@azencegem.hu

  • 2016-11-13

Az ügyfeleid üres kézzel távoznak?

Az ügyfeleid üres kézzel távoznak?

Az ügyfeleid üres kézzel távoznak? 1024 576 Az Én cégem!

A marketingosztály kioktatja a hentest, hogy a vevőt nem szabad üres kézzel elengedni, ha valami hiánycikk, mást kell ajánlani helyette. A hentes fáradt az egész napi munkától, ideges a különféle vevők különféle kívánságaitól, na meg a fejtágító szemináriumtól. Bemegy a vevő:

– Jó napot, tessék mondani, tehénszarvuk kürtnek van-e?
– Nem, kérem, de ajánlhatok egy nagyon szép tehénvalagot szájharmonikának.

Te tényleg hagyod, hogy a vevőid üres kézzel távozzanak?

Nem szabad, ne csináld! Elmesélek neked egy sztorit, ami tökéletesen bemutatja a problémát:

Pár nappal ezelőtt hajnali 2 környékén betértem egy török gyrososhoz. Na mit kértem, hát nyilván gyrost. Én a tálat joghurtos tésztával szeretem, de nem volt. Ezért kértem két tortillába csavartat vegyesen csirkével és báránnyal. Gyakorlatilag a hús száraz volt, az ott dolgozók már nagyban lazultak (szinte zavartuk őket). Egymás után több negatív élmény… 

Esszük az abrakot, amikor egyszercsak megjelenik az üzletvezető és ajándékba hoz nekünk 1-1 tál tejfölös-padlizsános valamit. Most eltekintve attól, hogy ehetetlen volt, mégis örültünk ennek a kedvességnek és biztosan legközelebb is benézünk, ha arra tévedünk hajnali kettőkor! 

Mi a tanulság? A vásárló szereti a figyelmességet és az ajándékot. Egy-egy nagyon kiélezett piacon, ahol mindenki ugyanazt árulja, egy jó szó, vagy apró figyelmesség lehet a TE piaci előnyöd!

best

    Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.
    Hozzájárulok, hogy a azencegem.hu számomra e-mailt küldjön.