• hello@azencegem.hu

 • 2017-07-31

Miért használjunk WordPress-t?

Miért használjunk WordPress-t?

Miért használjunk WordPress-t? 1024 640 Az Én cégem!

Miért lenne fontos minden KKV számára lehetőleg WordPress alapon működő honlapot készíttetnie/készítenie a vállalkozása számára? Mit tud ez a rendszer vagy mit nem tud a saját fejlesztéshez képest? Nem szeretném azt mondani, hogy mindenki számár ez a platform a legjobb megoldás. Viszont azt látni kell, hogy a vállalkozások 90%-ának egyszerűen nincsen szüksége egyedi programozásra, aminek lényegesen magasabbak a fejlesztési költségei, ráadásul sokkal több a hibalehetőség, illetve folyamatos erőforrásigényes szakmai karbantartást igényel…

 

 

#1. Bármilyen honlapot megtudsz csinálni WordPress-ben

A WordPress eredetileg blogoldalként indult világmeghódító útjára, viszont azóta a nyílt forráskódú rendszer átalakult a világ legsikeresebb honlapkészítő platformjává. Gyakorlatilag nem létezik olyan oldal, amit ezen a platformon keresztül ne tudnál elkészíteni, ha a megfelelő szakértelemmel rendelkezel.

Természetesen nem mindenkinek a WP keretrendszert ajánljuk, hiszen létezhetnek olyan specifikációk, egyedi ígények, amikre hatékonyabb és hosszútávon kevésbé költséges megoldást jelent a saját fejlesztés. Ugyanakkor azt be kell látni, hogy a KKV szektor ígényeinek a 90%-át a WP ki tudja szolgálni.

Mivel a rendszer nyílt, ezért a világ minden táján azon dolgoznak a fejlesztők, hogy neked, mint felhasználó, a lehető legkönnyebb dolgod legyen. Minden kívánságodra találni plugint, amivel meg tudod valósítani azt, amit elképzeltél.

 

#2. Mindenfajta honlapra van WordPress példa

 • webáruház, mint például az eBay vagy Alibaba
 • blog, mint a TechCrunch
 • videómegosztó, mint például a YouTube
 • fotómegosztó, mint például a Flickr
 • hírdetésportál, mint például az OLX
 • kérdez-felelek portál, mint például a Quora.com
 • tudásbázis, mint a WIKI

Egyértelmű, hogy ezek a vállalkozások rendelkeznek a szükséges anyagi forrással ahhoz, hogy bármilyen oldalt lefejlesszenek maguknak. Ugyanakkor a WordPress kapcsolat nem azt jelenti, hogy akár neked is lehetne egyből pontosan ugyanilyen oldal.

A WordPress egy keretrendszer, egy felhasználói platform, ami nyílt forráskódjának köszönhetően bármikor személyre szabható pluginokkal vagy akár kódolás mélységig átalakítható. 1-1 komolyabb WP oldal mögött rendkívül költséges programozói munka van, amit nem biztos, hogy legtöbben finanszírozni tudnának.

 

#3. 99%-ig SEO barát

A Google és minden más keresőprogram algoritmusa folyamatosan monitorozza és rangsorolja a honlapokat tartalmuk alapján is. A SEO (keresőoptimalizálás) tulajdonképpen a saját honlapodnak a „google barátosítását” jelenti nagyon leegyszerűsítve.

Minél jobb a SEO, annál inkább megértik a kereső algoritmusok az oldaladat, annál előrébb rangsorolnak…

Néhány kritikus SEO tulajdonság, amit a  WP CMS rendszere alapvetően tud:

 • gyors betöltési idő
 • folyamatos frissítések
 • XML oldaltérkép
 • könnyű navigáció
 • képoptimalizálás
 • közösségi média integráció
 • felhasználói élményre optimalizált oldal

 

#4. Elképesztően egyszerű kezelőfelület

Az adminsztrációs felülete talán az egyik legegyszerűbb a világon. Rendkívül könnyű és egyértelmű kezelni a teljes rendszert. Ha szeretnénk valamit módosítani az oldalon (elrendezés, kép, szöveg), azt programozási tudás nélkül is saját magunk megtehetjük. Amennyiben szükségünk lenne egy új oldalra vagy bejegyzést tennénk közre, azt is ugyanilyen gyorsan és egyszerűen tudjuk kivitelezni.

Hogy ezt miért hozom fel? Kérdezz meg erről a változtatásról,bővítésről egy olyan oldaltulajdonost, aki egyedi rendszert fejlesztett le. Ők onnan indulnak, hogy a programozóval kell egyeztetni, aki kemény összegekért cserébe végzi el a kívánt módosításokat. Ilyen értelemben a WordPress valódi szabadságot nyújt azoknak, akik alapszinten érdeklődnek az oldalkészítés iránt.

 

#5. Több ezren fejlesztik az oldalt

A WordPress legnagyobb előnye a közösségi oldalfejlesztés kialakítása volt. Mivel bárki fejleszthet erre a platformra és alapvetően ugyanazokat a fizetős és ingyenes sablonokat használják az emberek (pl.:  Avada, Divi), ezért sosem maradunk magunkra, ha elakadtunk.

Mindig lesz egy olyan WP közösség, ahol segítséget tudunk kérni, ha elakadtunk. Rendszerint azonnal választ kapunk az oldalunkkal kapcsolatos problémákra és ezzel megint időt és pénzt spórolhatunk meg. Másik oldalról pedig azt kell figyelembe vennünk, hogy 1-1 sablon több ezren is használnak, folyamatosan érkeznek a frissítések és fejlesztések. Ez a tulajdonsága a WP-nek teszi mindig biztonságossá és napra késszé ezeket az oldalakat.

  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.
  Hozzájárulok, hogy a azencegem.hu számomra e-mailt küldjön.