• hello@azencegem.hu

 • 2016-11-23

Tudtad, hogy átvernek a Prémium csomagokkal?

Tudtad, hogy átvernek a Prémium csomagokkal?

Tudtad, hogy átvernek a Prémium csomagokkal? 560 315 Az Én cégem!

Pár éve egy milliárdos forgalommal rendelkező vállalkozásnál gondnokot kerestek, aki rendben tartja az irodaházat. Meghirdették a pozíciót, amiben leírták, hogy gondnokot keresnek. Cserébe magas fizetést ajánlottak, nettó 200.000 forintot (2006-ról beszélünk) és mindenféle pluszt. Meglepődve tapasztalták, hogy senki nem jelentkezik a hirdetésre. Összeült a HR és kitalálták, hogy akkor átnevezik a pozíciót:

„Épületfenntartó menedzser”-t keresnek a továbbiakban, viszont a fizetést lecsökkentették 150.000 forintra a kiváncsiság kedvéért. Természetesen a munka ugyanaz lett volna. Hihetetlen dolog történt!

kepernyofoto-2016-11-23-17-29-59

 

Tudod mi történt, ami a legfontosabb?

Az emberek egoisták. Ha olvasod a cikkeimet, akkor tudod, hogy az egymás közötti őszinteséget nem 1 percre várom el („legyünk egy percre őszinték”), hanem ez a kiindulópont. Hihetetlenül beképzeltek és önzőek. Két fajta ember létezik, aki ezt bevallja és aki hazudik. Ha jó a marketinged, akkor pedig pontosan az egoista emberhez szólsz, és nem azokat a felvett tulajdonságokat akarod megszólítani, amik igazából nem vagyunk! Hihetetlen ereje van a szavaknak! Elég volt átnevezni a pozíciót, divatosabb köntösbe öltöztetni, szexivé varázsolni és máris a cégnek lett gondnoka (bocsánat! Mármint Épületfenntartó menedzsere) és havi szinten megspórolták a fizetés 25%-kát! Ez az igazi üzlet, ugye?

Nagyon utálom a Prémiumot!

Ma már mindenki mindenre rásüti, hogy:

 • prémium minőség
 • prémium szolgáltatás
 • prémium csomag

Meg prémium a… nah, tudod mim! Nekünk is van Prémium elnevezésű csomagunk és utáljuk is. Csak azért hívják így, mert az átlagos ügyfél ezt tudja azonosítani a full csomaggal. Legszívebben úgy hívnánk, hogy

Ez a kurva jó csomag, mert minden benne van, amitől jobb lesz a honlapod, mint a konkurenciának!

Röviden 2016-os elnevezéssel: Prémium…

A vicc az egészben, hogy mi még valóban többletszolgáltatást adunk a Prémium csomagunkban, szemben számos kereskedővel, akik egyszerűen a képedbe hazudnak. Fogják a terméküket (legyen 10.000 forint), átnevezik prémium terméknek, és máris 25.000-ért adják el, mert bizony az egoista vásárló a legjobbat akarja és addig megy, ameddig a pénztárcája engedi.

Kihasználják a naivitásodat és az egódra építenek!

Ügyfélként hogyan védekezz, vállalkozóként hogyan legyél ennél jobb?

Az a jó, hogy egy cégvezető vagy vállalkozó egyszerre van mindkét szerepben!

Ügyfélként:

 • ne a nevet vásárold meg, hanem a minőséget
 • fogadd el, hogy a Te árkategóriádban nem létezik Prémium (a prémium a 100 milliós autó, a 200 milliós ház, a 70 ezer forintos zokni…)
 • akinek az a legjobb érve, hogy ez Prémium, attól menekülj el!

Vállalkozóként:

 • Kénytelen vagy a legjobb csomagot Prémiumnak nevezni, mert ezt értik meg az ügyfelek! Viszont a Te választásod, hogy cserébe tényleg valami pluszt adsz vagy simán több pénzt akarsz
 • Az árazásnál ne fogjon annyira vastagon a ceruza
 • A Te piaci előnyöd az lehet, hogy a Prémium csomagodban ugyanolyan emberként vieslkedsz, mintha az alap csomagodat vásárolnák meg, és fordítva…

  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.
  Hozzájárulok, hogy a azencegem.hu számomra e-mailt küldjön.