• hello@azencegem.hu

  • 2016-12-18

Új honlaptrendek 2017-ben

Új honlaptrendek 2017-ben

Új honlaptrendek 2017-ben 560 315 Az Én cégem!

2017-ben megint  felborul a világrend a marketing és honlapdesign világában. Nézzük végig, hogy milyen trendekre számíthatunk, mikre érdemes saját magunknak is odafigyelni, ha tartani akarjuk a lépést a többiekkel! A jövőben a digitális világ mire fókuszál, és mi ebből hogyan tudunk profitálni?

1. A legfontosabb a mobilra optimalizálás

Az emberek egyre több időt töltenek a mobiltelefonjukkal az interneten. Gyakorlatilag képtelenek nélküle létezni. Ennek a folyamatnak a következménye, hogy már nem csak Facebookoznak a telefonon az emberek, hanem gyakran itt találkoznak először egy adott cég honlapjával. Ha a cég nem optimalizálta mobilra az oldalát, akkor kevésbé lesz meggyőző az érdeklődő számára és elveszíthetjük a lehetőségét annak, hogy otthon az asztali gépen is megnézze hiper-szuper honlapunkat!

A Google Pingvin 4 algoritmusa kifejezetten előtérbe helyezi a mobilra optimalizált oldalakt, hiszen a Google szerint az ügyfélélményt ezáltal lehet tovább fejleszteni. Márpedig a keresőóriás számára ez az élményt a legfontosabb és minden mást ennek rendel alá. Aki ügyfeleket akar szerezni a Google-ből, annak kötelező minél hamarabb meglépni ezt a dolgot!

 

 

2. Kifejezetten mobilra fejlesztett tartalmak

Az első ponthoz kifejezetten kapcsolódik a második pont. Előtérbe kerülnek a kifejezetten mobilra fejlesztett és kifejezetten mobilon elérhető tartalmak. Az egyik legizgalmasabb Facebook fejlesztés 2017-ben a kizárólag mobilon elérhető hirdetések-posztok megjelenítése lesz.

Nem nehéz megjósolni, hogy a következő content evolúciós lépés a különböző platformokra (tablet, mobil, laptop, asztali gép) fejlesztett egyedi tartalmak. Vagyis nem ugyanazt kapjuk és látjuk mobilon , mint asztali számítógépen. Ezáltal az ügyfeleket tudatosan lehet átirányítani egyik eszközről a másikra és akár „platform értékesítési tölcséreket” létrehozni. Ezt a Google biztosan fogja szeretni, hiszen a jövőben már nem kizárólag az asztali tartalom mobilra optimalizált tükörképét adjuk az ügyfeleknek, hanem egyedi tartalmakat, amik kifejezetten optimalizálva vannak.

3. Vége a stock fotóknak

Neked is van előfizetés valamelyik stock photo oldalhoz, ahonnan minimális díjért cserébe hiperszuper képeket tölthetsz le? A rossz hírem, hogy ennek 2017-ben vége lesz. Egyszerűen a ciki kategóriába kerülnek ezek a tucatképet. Helyüket pedig az „eredeti saját” veszi át a maga tökéletlen tökéletességével. Az embereknek elegük van a honlapokról ránkvigyorgó tökéletes Michael-ekből! A valóságot akarják látni, valódi emberekkel, valódi kávéval, valódi mindennel!

4. Hatalmas, gyönyörű-tipográfia

A tipográfia egy hihetetlenül erős vizuális eszközünk, amivel képesek vagyunk figyelmet felkelteni, vágyat kovácsolni vagy éppen érzelmeket kiváltani. Az irány adva van és tovább haladunk rajta! Véget ért egy korszak, amikor telepakoltuk mindenféle mondattal a honlapunkat. Minden 10 rosszul elhelyezett mondatra jut egy jól megszerkesztett mondat-kijelentés, ami többet fog érni…

 

5.Új királyt avatunk- videó

Van egy rossz hírem: „kénytelenek lesztek kilépni  fényre”. Minden keresőmotor és hirdetési komponens törekszik a fogyasztói élmény kimaxolására. Az emberek pedig egyre jobban szeretnek rövid videókat nézni, mint olvasni. Ezért hamarosan a reszponzív weboldalak szerves részévé válnak a saját videók, a hírdetési kampányok kiemelt szereplői lesznek vagy egyszerű like mágnesként fognak funkcionálni.

6. Parallax

Az új trend a statikus képek helyett a parallax hatás. Nézd meg például ezt a honlapot és figyeld meg a képeket miközben görgeted lefele az oldalt: www.landingp.eu

De megnézhetsz külföldi példát is: http://www.boy-coy.com/#home

Sokkal interaktívabbá tehetjük az oldalunkat, ami tovább javítja a felhasználói élményt. Ha a te oldalad még nem ilyen, akkor gyorsan érdemes átalakítani.

Konklúzió

Tartani kell a lépést a trendekkel, mert csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak azt, hogy egy elavult weboldallal is megszerezzék a vevőket. Rendszerint ezek az emberek már meglévő ügyfélbázissal rendelkeznek és saját területükön belül szaktekintélyek. Szerencsére a legtöbb 2017-es trend nem feltétlenül pénz kérdése és nincsen szükség százezreket beruházni. Egyszerűen oda kell figyelni és apróbb változtatásokat eszközölni saját kommunikációs csatornáinkon!

Comments are closed.

    Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.
    Hozzájárulok, hogy a azencegem.hu számomra e-mailt küldjön.